Hoofdbanner

Een tijdje geleden had ik een bijeenkomst in Utrecht. Eén van de woordvoerders stelde zich voor als Saffloer. Dat bleek zijn voornaam te zijn. Zijn achternaam klonk nog exotischer, maar die laat ik hier om privacy redenen achterwege. Toch zag hij eruit als een normale Hollandse jongen (hoe zo iemand er precies uit zou moeten zien, weet ik ook niet, maar zo'n gevoel heb je wel eens).
Ik vroeg naar de herkomst van zijn voornaam. Hij was vernoemd naar een Belgische drummer*, zei hij. Van welke popgroep wist hij niet. 
Even later flitste een naam over het scherm met eenzelfde achternaam als die van Saffloer. De voornaam was Lalibel. Ik moest lachen en zei dat Lalibel dan zeker zijn zus is. Hij beaamde dat. De herkomst van die naam was nog vreemder. Een oom van hem noemde zijn moeder, die Carla heette, steevast Lalibel. Misschien omdat hij het niet uit kon spreken, of anders niet kon onthouden. Saffloer heeft namelijk Poolse voorvaderen. Dus toen er een dochter werd geboren, moest ze Lalibel heten.
Overigens, zijn oudste zus heet gewoon Esmée. Pas daarna heeft het exotisme in de familie toegeslagen. 

* Ik heb even gegoogled. Luk Saffloer was een Belgische muzikant uit de jaren zeventig. Verder is het een plant (een soort distel met gele bloem).