Hoofdbanner

Sinds een week word ik lastig gevallen door inmiddels een tiental Russische trollen. Dat weet ik door hun emaildressen te googlen, waarna ik op sites terecht kom die alle spams en trollen rapporteren. Steeds staat achter hun adres een Russische vlag. De meesten blijken de afgelopen weken meer dan 3500 keer ergens in Nederland hun sporen achtergelaten te hebben. 
Om zich bij mij te abonneren moeten ze best wel wat handelingen verrichten. Behalve hun gegevens moeten ze de speciale code (ik ben geen robot) intypen. Maar dan hebben ze nog geen abonnement. Ik moet daar eerst goedkeuring aan geven door hen te activeren. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Meteen verwijderd. Echter, de laatste twee trollen blijken zichzelf geactiveerd te hebben! Geen flauw idee hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Verontrustend. Ook verwijderd natuurlijk.
Wat ze op mijn site te zoeken hebben? Niets, behalve misschien een halfbakken poging om bepaalde politiek beladen opmerkingen te plaatsen. Of misschien om mijn computer te hacken. Dus als ik straks in een vlammend betoog plotseling ga pleiten om uit de EU te stappen, voortaan Forum voor Democratie wil stemmen, of wanneer er lovende woorden over de grote roerganger Vladimir Poetin op mijn site verschijnen, weet dan dat ik ben overgenomen door Sint-Petersburg. 

 • 0 # Roel Theeuwen 02-apr-2021 @19:10
  Hoi Fred,
  Het is zorgelijk dat ze zichzelf hebben geactiveerd. Het zou kunnen (kleine kans) dat er malware (bijv. een keylogger) is geïnstalleerd op je computer. Het zou ook kunnen dat je het slachtoffer bent geworden van phishing. Ik zou je willen aanraden om dit goed uit te (laten) zoeken. Tevens kan het verstandig zijn om wachtwoorden te wijzigen indien je het wachtwoord van dit blog elders gebruikt, maar enkel vanaf een veilige PC.
  Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
  0 # Fred 03-apr-2021 @09:12
  Phishing denk ik niet. Ik ga het uitzoeken, Roel. Een raar idee is het wel. Alsof ze daar in Rusland niets anders te doen hebben.
  Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
  0 # Fred 05-apr-2021 @10:09
  Ik kreeg vanochtend een bericht van Google. Mijn wachtwoord van dit blog is gehackt. Het circuleert nu overal op internet rond. Gauw mijn wachtwoord veranderd. Die Russen toch, wat een gedoe.
  Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer
  0 # Roel 05-apr-2021 @11:01
  Mooi dat de Amerikanen weten wanneer de Russen hebben toegeslagen. Het lijkt de koude oorlog wel. Hopelijk ben je met het nieuwe wachtwoord van het gedoe af. Wist je dat Poetin deze week is verkozen tot meest sexy man van Rusland? Stiekem zat ik me te verheugen over een artikel daarover.
  Antwoorden | Antwoorden met citaat | Citeer