Afdrukken

Sinds een week word ik lastig gevallen door inmiddels een tiental Russische trollen. Dat weet ik door hun emaildressen te googlen, waarna ik op sites terecht kom die alle spams en trollen rapporteren. Steeds staat achter hun adres een Russische vlag. De meesten blijken de afgelopen weken meer dan 3500 keer ergens in Nederland hun sporen achtergelaten te hebben. 
Om zich bij mij te abonneren moeten ze best wel wat handelingen verrichten. Behalve hun gegevens moeten ze de speciale code (ik ben geen robot) intypen. Maar dan hebben ze nog geen abonnement. Ik moet daar eerst goedkeuring aan geven door hen te activeren. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Meteen verwijderd. Echter, de laatste twee trollen blijken zichzelf geactiveerd te hebben! Geen flauw idee hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Verontrustend. Ook verwijderd natuurlijk.
Wat ze op mijn site te zoeken hebben? Niets, behalve misschien een halfbakken poging om bepaalde politiek beladen opmerkingen te plaatsen. Of misschien om mijn computer te hacken. Dus als ik straks in een vlammend betoog plotseling ga pleiten om uit de EU te stappen, voortaan Forum voor Democratie wil stemmen, of wanneer er lovende woorden over de grote roerganger Vladimir Poetin op mijn site verschijnen, weet dan dat ik ben overgenomen door Sint-Petersburg.